Uitgelicht

2023-03-09 12:11:00

Hoe weet ik wat ik moet betalen? Bereken je afvalstoffenheffing

Met de rekenhulp van de gemeente Leeuwarden kun je zelf snel en simpel uitrekenen wat je aan afvalstoffenheffing gaat betalen

Ga hiervoor naar leeuwarden.nl/berekening/

Kosten berekenen zonder account
Heb je geen account aangemaakt in de Omrin Afvalapp? Log dan in met DigiD bij De Digitale Belastingbalie om te zien hoeveel afval je tot dusver hebt aangeboden en bereken vervolgens wat je gaat betalen.

Waarom is goed afval scheiden belangrijk?
We betalen met z’n allen voor de verwerking van afval. En de kosten voor het verbranden van restafval stijgen steeds sneller. Heb jij weinig afval en scheid jij je afval goed? Dan kunnen we het beter hergebruiken en zorg je ervoor dat er minder afval overblijft om te verbranden. Zo wordt onze afvalberg kleiner en hoeven we niet onnodig grondstoffen uit te aarde te halen om nieuwe spullen te maken. Dit scheelt in de kosten en is beter voor het milieu.

Kijk voor meer informatie op www.goedterechtinleeuwarden.nl

 

Gebruikt u de Afvalapp al?

In de Omrin Afvalapp houdt u vanaf november 2021 precies bij hoeveel restafval u inlevert.

Download de app