Uitgelicht

2022-01-17 08:47:00

Bekijk nu je hoeveelheid afval in de Omrin Afvalapp

Inwoners van de gemeente Leeuwarden kunnen vanaf vandaag hun hoeveelheid restafval in de Omrin Afvalapp inzien. Ook zien ze in de app hoe ze scoren op het afvallabel. 

Uniek in Nederland: het afvallabel
De belangrijkste functie van de Omrin Afvalapp is het sturen van herinneringen voor elke containerleging. Voor inwoners van de gemeente Leeuwarden zijn daar dus een aantal belangrijke functies bijgekomen. Deze nieuwe functies helpen inwoners te wennen aan het nieuwe afvalbeleid en meer grip te krijgen op de hoeveelheid afval. Bijvoorbeeld met het unieke afvallabel, bedacht door studenten van Campus Fryslân in opdracht van de gemeente Leeuwarden. Met het afvallabel ziet een inwoner hoe hij scoort ten opzichte van de rest van de gemeente.

Gebruikers van ondergrondse containers zien in de app hoeveel afvalzakken ze in de container hebben gedaan. Vanaf 2023 betalen inwoners van de gemeente Leeuwarden naast een vast tarief een bedrag per kilo restafval of aangeboden zak.


Het afvallabel in de Omrin Afvalapp

Legingen en afvallabel inzien
Legingen inzien? Download de Afvalapp, maak een account aan - bevestiging gaat met QR-code per brief - en log in. Klik vervolgens op de Sortibak onder het tabblad 'Algemeen'. Vervolgens kun je je legingen inzien. Onder 'Totaal gewicht' vind je jouw score op het Afvallabel. 

De Omrin Afvalapp is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. Heb je de Afvalapp al? Ga dan naar de App Store of Google Play, zoek op Omrin Afvalapp en klik op 'werk bij' om te updaten. Kijk voor meer informatie op www.omrin.nl/afvalap

Gebruikt u de Afvalapp al?

In de Omrin Afvalapp houdt u vanaf november 2021 precies bij hoeveel restafval u inlevert.

Download de app