Uitgelicht

2021-10-08 13:00:00

Duizendste biobakje komt Goed Terecht in Leeuwarden

Donderdag 7 oktober deelde gemeenteraadslid Andries Bergsma het 1.000e biobakje uit aan Leeuwarder Haryt Grijpstra.

De afgelopen twee maanden zijn 170 nieuwe gft-zuilen in hoogbouwwijken en het centrum geplaatst. Hierdoor kunnen de inwoners die geen eigen biobak hebben nu ook hun groente, fruit en etensresten scheiden van het restafval. Om het scheiden van dit afval zo makkelijk mogelijk te maken deelden Omrin en de Gemeente Leeuwarden tijdens zes evenementen gratis biobakjes voor op het aanrecht uit.

Speciaal aanrechtbakje helpt om keukenafval te scheiden
Vanaf januari 2022 stapt de gemeente over op een nieuw afvalbeleid. Hiermee zorgen we samen dat de afvalberg kleiner wordt en dat ons afval goed terecht komt. Het uitdelen van de biobakjes is een actie vanwege het nieuwe afvalbeleid. Het kleine aanrechtbakje maakt keukenafval scheiden makkelijker en dat is belangrijk. Want ruim 30 procent van al het restafval in de gemeente Leeuwarden bestaat uit gft-afval. En als dat wordt gescheiden, dan wordt het hergebruikt tot compost.

Uitdeelmoment gemist?
Inwoners van de gemeente Leeuwarden die het uitdeelmoment gemist hebben, kunnen alsnog een gratis aanrechtbakje ophalen bij de milieustraten Stiens, Grou en Leeuwarden. Dit biobakje is gemaakt van 100% gerecycled plastic.

 

Foto: gemeenteraadslid Andries Bergsma (rechts op de foto) overhandig het 1000e biobakje aan Haryt Grijpstra (links).

Fotografie: Jeanette de Groot

Gebruikt u de Afvalapp al?

In de Omrin Afvalapp houdt u vanaf november 2021 precies bij hoeveel restafval u inlevert.

Download de app