Afvaltips

2021-08-21 10:43:00

Zo nemen verpakkingen minder ruimte in

Blikjes, melkpakken, het kartonnetje van de hagelslag. Verpakkingen nemen vaak veel ruimte in. Maak ze daarom zo plat mogelijk voordat u ze in de juiste afvalbak gooit. Zo bespaart u ruimte en hoeft u uw container minder vaak aan de weg te zetten of naar de ondergrondse container te lopen. 

Een plat blikje of flesje lijkt misschien lastig te recyclen. Maar maakt u zich geen zorgen. Omrin drukt alle spullen uit uw afval die gerecycled kunnen worden namelijk ook zo plat mogelijk. Blikjes en flesjes worden eerst schoongemaakt voordat het wordt hergebruikt. Dus plat of niet, dat maakt niks uit.  

Zijn er ook dingen die u beter niet plat kunt maken? 
Plastic, blik en karton: dit kunt u zo plat mogelijk maken. Alleen glas is niet verstandig om kapot te maken. Gooi lege potjes en flesjes zonder statiegeld dus zo heel mogelijk in de glasbak. Zo voorkomen we dat er kapot glas op straat belandt.  

Ook vragen we u om gft-afval in uw Biobak juist niet aan te stampen. Voor Omrin is dit moeilijker legen, omdat het groenafval vast kan komen te zitten. Voor het milieu maakt het niets uit. Dus gft-afval platmaken, is niet nodig.

Gebruikt u de Afvalapp al?

In de Omrin Afvalapp houdt u vanaf november 2021 precies bij hoeveel restafval u inlevert.

Download de app